Karel Boehlee

Karel Boehlee begon met piano spelen op zeer jonge leeftijd toen zijn vader jazz-muziek in zijn leven bracht. Karel’s moeder speelde klassiek piano als hobby, zijn broer hield van soul-muziek van o.a. James Brown, Stevie Wonder, Earth wind and fire en Aretha Franklin terwijl zijn zuster voornamelijk popmuziek draaide. Dit alles zorgde voor de ideale omgeving voor Karel om zich te ontwikkelen tot de pianist die hij vandaag de dag is. Karel leerde piano spelen door te luisteren, niet d.m.v. onderwijs. Net de twintig gepasseerd realiseerde hij zich dat hij professioneel musicus wilde worden.

In 1983 studeerde hij aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Sindsdien speelde Karel met Toon Roos, Martijn van Iterson, Peter Tiehuis, Ferdinand Povel, Theo de Jong, Jesse van Ruller, Simone Pormes, Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Roberta Gambarini, Lo van Gorp, Hein van de Geyn, Martijn Vink, Gino Vannelli, Joris Roelofs, Ben Herman, Philip Catherine, Hans van Oosterhout, Frans van der Hoeven,Tom Beek, Fay Claassen, Peter Erskine en vele anderen. Met de meesten van hen nam hij albums op. Voor het japanse label ‘Keystone Records’ nam hij de afgelopen jaren als het Karel Boehlee trio maar liefst acht CD’s op samen met Hein van de Geyn en Hans van Oosterhout. Zij tourden door Japan en Korea. In de planning ligt een CD-opname waarop ook meer funky eigen werk zal komen te staan.

Karel is te boeken als begeleider van verschillende bij ons te boeken solisten in meerdere muziekstijlen of met een van zijn eigen bands.

Video

Kijk onderstaande video’s voor een impressie van een aantal bijzondere samenwerkingen van de afgelopen tijd.

http://www.youtube.com/watch?v=MjSyytl_qQs

http://youtu.be/oy2LVgjE8EY

Klik voor informatie