Simone Pormes

CD This heart of mine

Na het afronden van het album Storybook kwam er al snel inspiratie voor nieuwe muziek en besloot Simone een tweede CD op te nemen. Op dit maar liefst dertien stukken tellende album This heart of mine verscheen 1 cover; het prachtige O que tinha de ser van componist Antonio Carlos Jobim. De overige twaalf stukken werden binnen drie maanden tijd gecomponeerd en voorzien van tekst. Hierbij werkte Simone samen met Karel Boehlee, Martijn van Iterson, Arnold van Dongen, Lo van Gorp en Dimitri Dimadis. Kort daarna werd het project opgenomen in de studio, vrijwel alle instrumenten zijn tegelijkertijd ingespeeld waardoor een intiem en eerlijk geluid is ontstaan. Opnieuw een bijzonder werk waarin verschillende muziekstijlen tot een prachtig muzikaal portret werden samengebracht . Net als Storybook werd This heart of mine uitgebracht onder het Storybook Music Label.

Bossa nova

Geinspireerd door het werk van de grote braziliaanse meesters is Simone nu bezig met het schrijven van bossa nova en samba, dit doet zij wederom samen met Karel Boehlee. Voor het Brasil Project van Ferdinand van Duuren schrijft zij Portugese teksten die zij in dit bijzondere project ook zelf zingt.

Live boekingen

Simone Pormes & band zijn ook te boeken voor uw bedrijfsevenement of privéfeest, als achtergrondmuziek tijdens uw diner of in de vorm van een luisterconcert, bijvoorbeeld voordat uw gasten gaan dineren. Zij brengt naast eigen werk bekend repertoire in de stijlen pop, jazz, soul, italiaans en tijdens de feestdagen een sfeervol kerstrepertoire. Met haar band Luz da Manhã zorgt zij voor een zwoele en/of swingende avond met bekende bossa nova&samba. Het is mogelijk een combinatie van de genoemde stijlen (geheel in te vullen naar uw eigen keuze) te boeken.

Voor het luisterconcert kunt u kiezen uit een aantal thema’s:

  • eigen werk
  • pop klassiekers
  • jazz klassiekers
  • bossa nova & samba
  • chansons, fado & italiaans (samen met zanger/saxofonist Lo van Gorp)
  • Mix van verschillende thema’s

Simone Pormes & band zijn te boeken in de volgende bezettingen: Duo (zang/piano), Duo (zang/gitaar), Trio (zang/piano/bas), Kwartet (zang/piano/bas/percussie), het kwartet is aanvulbaar met gitaar, drums en/of saxofoon/zanger Lo van Gorp.

Aanrader is het duo piano/zang, ideaal als achtergrond-muziek tijdens uw zakendiner of borrel. Bekijk hier de nieuwe video’s in verschillende muziekstijlen:

Jazz

Pop

Bossa Nova

Italiaans

Simone Pormes Producer/Componiste

Als componiste werkt Simone veel samen met Karel Boehlee en de stijlen die zij maken zijn veelal jazz, pop en soul gerelateerd. Alle door Storybook Music uitgebrachte werken zijn geheel zelf geproduceerd. Ook schreven zij samen en individueel muziek voor films en reclames. Naast Simone’s samenwerking met Karel werkt zij momenteel als tekstschrijfster voor het Brasil Project van Ferdinand van Duuren en zal zij zich meer gaan richten op opdrachten in verschillende stijlen binnen de pop- en dance-muziek.

Simone Pormes studiozangeres

Een van Simone’s grote passies is haar werk als zangeres in de studio. De opbouw van een koor waarbij klank, timing en dynamiek zeer belangrijk zijn blijft voor Simone een uitdaging die haar steeds weer triggert om tot het uiterste van haar kunnen te gaan.

Simone Pormes achtergrondzangeres

Simone werkte in haar cariere als achtergrondzangeres o.a. samen met Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Berget Lewis, Edsilia Rombley en het Metropole orkest. In 2012 werd de CD Al Jarreau and the Metropole Orkest-Live uitgebracht door het beroemde Concord Music. Simone zingt hierop samen met Lo van Gorp en Lesley van der Aa. Bent u geinteresseerd in een samenwerking met Simone als componiste, producer of zangeres, neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

Kijk hier voor de website van Simone Pormes

Klik voor informatie