Zang en Bewustwording

Omdat ik open sta voor meer dan alleen het geven van zang en techniek-lessen, heb ik veel geleerd door naar de mensen op les te luisteren, wat ze beweegt te willen zingen en wat ze blokkeert om dat vrij te kunnen doen. Er wordt tijdens de coaching gepraat en gezongen, we praten over hoe je je voelt in het nu en wat je graag zou willen voor jouw toekomst. We hebben geen diepgaande gesprekken over het verleden zoals je dat bij een psycholoog zou doen maar we richten ons op bewustwording in het nu. Regelmatig breid ik mijn ademhalings en bewustwordings-programma uit, zo kan ik steeds meer mensen helpen d.m.v. een voor ieder persoonlijk aangepast programma waarin ontspanning, ademhaling, bewustwording en zang samenkomen. Wanneer we het programma op jouw tempo stap voor stap doorlopen zul je ervaren dat je steeds dichter bij jezelf komt, meer ontspanning ervaart en leert zingen vanuit je hart. Daarnaast blijft natuurlijk dat ik je op zanggebied kan helpen met klankvorming, timing, uitspraak, dynamiek, techniek etc. in alle stijlen behalve klassieke zang. Wanneer men d.m.v. de juiste ademhaling en ontspanning het lichaam leert ervaren als de klankkast van de stem en de stem als de klank van het gevoel, dan pas kan ‘het echte zingen’ gaan beginnen. Wanneer lichamelijke bewustwording en bewustwording van het gevoel hand in hand gaan kom je tot een groter vocaal inzicht. Het opent vaak lang gesloten deuren en zorgt voor meer algehele rust, zowel fysiek als mentaal. De stem krijgt ruimte door o.a. de juiste lichaamshouding en een complete adembeweging waardoor je de emoties in je zang vrij kunt laten klinken. De niet geoefende zanger merkt al gauw dat bij het zingen in het hogere register de spanning in het lichaam naar boven toe opbouwt en men vanuit de keel begint te persen. Door het toepassen van de juiste techniek zullen die blokkades worden opgeheven.

Complete ademhaling en houding

Tijdens de cursus en de workshop wordt er uitgebreid ingegaan op de complete ademhaling en lichaamshouding. Behalve dat dat belangrijk is om zoveel mogelijk uit je zangstem te halen is het ook zeer nuttig voor het reduceren van de lichaamsspanning t.g.v. de hectiek waar we in onze maatschappij allemaal dagelijks mee te maken hebben. Een cursus bestaat uit tien lessen van vijfenzeventig minuten, het aantal lessen kan naar behoefte verlengd worden. Een workshop duurt twee middagen, een uitgebreide lunch is in de prijs inbegrepen.

Vanaf 15 jaar

Naast de cursus en workshop zijn er ook normale zanglessen waarin minder uitgebreid op de elementen van bewustwording wordt ingegaan. De zanglessen, cursus en workshop zijn geschikt voor personen vanaf ongeveer vijftien jaar maar omdat niet ieder kind hetzelfde is kan in het geval van ’n jonger kind een voorafgaand gesprek uitwijzen of de lesmethode al geschikt is of nog niet. Er wordt n.a.v. een gesprek en een aantal te beantwoorden vragen een haalbaar persoonlijk doel gesteld. Voor de lessen, zowel als voor de cursus en workshop geldt dat elke stijl mogelijk is behalve klassieke zang.

Voor beginners en gevorderden

De lessen, cursus en workshop zijn geschikt voor deelnemers van elk niveau. Ook wanneer je professioneel zanger of zangeres bent help ik je graag om meer zekerheid en ontspanning te leren ervaren in wat jij te brengen hebt op zanggebied.

Zang en Bewustwording is een onderdeel van Center Focus Coaching , de coaching wordt gegeven in Den Haag en Leiden. Op dit moment is er een mooie aanbieding geldig op de eerste tien sessies.

Persoonlijke ervaringen van cursisten:

‘De zangles bij Simone is meer dan een gewone zangles. Bij haar heb ik geleerd niet alleen te zingen maar ook om beter in mijn lijf te komen. Door de uitgebreide ademhalings en bewustwordingstechniek die zij gebruikt besef ik me hoe gespannen ik eigenlijk ben in mijn daglijkse leven. Door de lessen leer ik meer naar mijn buik toe te ademen en te ontspannen. Voor mij is zingen niet alleen geluid maken maar expressie geven aan mijn gevoel. Na elke les voel ik me heel blij en vrij. Met haar zang en bewustwordingscoaching brengt Simone mij telkens  een stukje dichter bij mijzelf’. Awet – Amsterdam

‘Simone geeft les met hart en ziel. Haar puurheid en fijne aanvoeling weerspiegelen de kwaliteit van haar lessen. Bij Simone word je werkelijk gezien voor wie je bent en ze streeft ernaar om het allerbeste in je naar boven te halen. De zang en bewustwordingslessen zijn een echte aanrader. Ze leert je terug contact te maken met wie je bent en doet dat op een ontspannen en integere manier waarbij ze je het nodige vertrouwen schenkt. Ik voel dat nu ik dichter bij mezelf kom, ik meer van mezelf zal kunnen geven via mijn zang en dat dat bevrijdend zal werken. Haar lesstijl is uniek, waarachtig en werkelijk vanuit het hart’. Sandy – Amsterdam

Facebook

Neem een kijkje op www.facebook.com/vocalebewustwording voor informatie, foto’s, video’s en reactie’s van leerlingen. Klik voor informatie